Friss topikok

Szlovénia még

HTML

Kamniki-Alpok - Kamniško Alpe - Steiner Alpen

2007.10.25. 15:44 Arpesz

Igen, ennyi neve van :) Mivel hogy a szlovén - osztrák határon fekszik. Ez Szlovénia második legnagyobb hegycsoportja a Júliai-Alpok után. A nevét a hegység déli részén található Kamnik (németül: Stein) városkáról kapta. Nyáron a híres Logarska Dolina Nemzeti Park vonzza a látogatóit, a látnivalói közé tartozik a Rinka vízesés és a Skuta kisgleccser. A legismertebb síközpontja Krvavec.

Ha bármi észrevételed, kérdésed van a témával kapcsolatban, tedd fel bátran egy hozzászólásban, ahogy tudok, válaszolok!

A képen a Jezersko melletti festői völgy látható, a Ravenska Kocna.Kamniki-Alpok - Kamniško Alpe - Steiner Alpen

5 komment

Címkék: fenyő út síelés rét hegyek völgy jezersko

A bejegyzés trackback címe:

https://kamniki-alpok.blog.hu/api/trackback/id/tr92207739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viola 2008.02.27. 17:55:10

Gyönyörűűűű....Hmmmm Menjünk vissza :)))).

Enzo 2008.06.02. 15:15:30

Hello,
Tudnál írni bővebbet az odautazás lehetőségeiről, ill. hogy kb mennyibe is kerülne eljutni oda, milyen szálláslehetőségek vannak, esetleg lehet-e sátorozni?
Köszönjük!
e.

Arpesz 2008.06.03. 11:28:50

Szia!

Odautazás vagy autóval, vagy a szlovén fővárosig vonattal, onnan busszal Kamnikba, vagy a hegység más részeire. Kamnikban tudom hogy van egy kemping, persze van máshol is.
Indulás előtt érdemes beszerezni térképeket, egy Szlovénia autóstérkép nem árt, és egy Kamniki-Alpok turistatérkép egyenesen jól jön. Én a Térképkirálynál vettem az Arany János utcai metrómegállónál. Szlovénia kicsit drágább, mint Magyarország, mondjuk szorozz mindent 1.2-vel! De ez még nem vészes, hidd el, megéri! ;)

zsopicur 2009.01.03. 21:02:00

Szia!
Én nyáron barátommal szeretnék elutazni ide, nagyon megtetszettek ezek a gyönyörű tájak, meg tudnád esetleg adni az e-mail címed, mert sok mindent szeretnék kérdezni, pl.: hogy hol aludtatok, és hogy mennyire lehet kempingezni, este mennyire hűvös az idő, stb..:)

Arpesz · http://kerekparral-athenig.blog.hu 2009.01.04. 14:43:07

Szia Zsupicur!

Szívesen segítek, persze...
Egész bátran és nyugodtan kérdezhetsz itt is, és akkor mások is okulhatnak a párbeszédből! De ha ragaszkodsz az e-mailhez: outdoorsportok [QkaC] gmail.com

Kérdéseidre a válaszok:
- Kamnikban van kemping, azt tudom ajánlani, van net a portjáukon ingyen
- Esti hőmérséklet változó... Van, hogy az Open Sky Hotel is működne, de ha pl. esik, akkor nem árt egy jó sátor. Alapjába véve ha egy közepes hálózsákba bújva még jól felöltözöl rétegesen, biztos hogy nem fogsz megfagyni
- Mi balga mód próbáltunk egyszer sátrazni 2000m környékén egy katlanba, de amikor feltámadt a szél a naplemente után, világrekordot döntöttem sátorbontásban, és nyagyon gyorsan lehúztunk 1700 méterre egy menedékházba
- A menedékházakat tudom ajánlani! Ceska Koca, meg mindenféle Koca néven vannak a térképen.

Ha kérdésed van még, gyerünk! :)
süti beállítások módosítása